Forum Bošnjaka Slovenije

Trenutno niste prijavljeni...

Blic!

Nemojte napisati ništa zbog čega bi se, kada to pročitate sa primjerene vremenske razdaljine, mogli kajati. Safet

#1 20.01.2009 11:08

SultaNEmir
Beglerbeg
: Ljubljana
Registrovan: 10.01.2008
Komentari: 1075
Web

Mix Politika I DruŠtvo

Selam,
Ja zaista razumijem da ima i negativnih mišljenja i da se slabo držimo imena teme ali većina temi i jeste o politci na sceni i oko nas? Neznam ako je tema IKC, onda neka i kritike, ako ste mišljenja da trebaju samo vazovi i pohvale onda je trebalo tu temu prebaciti u religiju, isto tako tema odbor u jednom džematu.
Izgleda da je i ovdje isto istegnula se ruka demokracije?
Mislim da nije trebalo sve zatvarati teme, ovi ljudi koji ovdje pišu i ja sa njima sigurno vole više islam i svoju vjeru nego oni kojima je napisano smetalo!!

Ako se u temi IKC pisalo: Dolazi Elvira Rahić, taj se događaj ne smije ispustiti, donacije idu ua IKC?
Ako u temi: Muslimanski spor na slovenskem sodišču pišu svi slovenski časopisi što nebi i ovaj forum?
Ako u temi: U Palestini Markale i Tuzlanska kapija + slike, neko se prepucava nije to razlog za zatvaranje teme, jer tamo ljudi ratuju ubijaju se?
Ako u temi: Odbor U Jednom DŽematu se prepucavju ahbab i salahadin ovo me posjeća na početak rada ovoga foruma (teme: ŠEF iz SLO i Džamija u Ljubljani), jer tada se je prepucavao SultanEmir i salahadin i PRIZNAJEM DA JE salahadin u puno svojih izjava bio u pravu jer sam se sam uvjerio u sve!!

Evo neka bude ova tema mix politika i društvo, pa eto neka se nepiše držite se teme, ako može naravno?

Zadnja izmjena od SultaNEmir (20.01.2009 11:22)

Čudno je to kako nula, stavljena na kraju, povećava vrijednost  - diplomata je čovjek koji četiri puta razmisli prije nego ništa ne kaže.

Jock tu!

#2 20.01.2009 13:28

Amir Porić
Efendija
Registrovan: 20.01.2008
Komentari: 120

Re: Mix Politika I DruŠtvo

Selam
Hoču da vjerujem (a Safet če to i potvrditi,sigurno)da nije dobio navodila ,da zatvara teme.
Mislim da je malo pretjero sa zatvaranjem.

Jock tu!

#3 20.01.2009 14:27

SultaNEmir
Beglerbeg
Web

Pošto je tema prebačena u podforum igrališe onda počnite se IGRATI, a ne upozoravati na lopovluk i greške ničije, policija neka se bavi sa tim!!

Čudno je to kako nula, stavljena na kraju, povećava vrijednost  - diplomata je čovjek koji četiri puta razmisli prije nego ništa ne kaže.

Jock tu!

#4 20.01.2009 14:30

Safet
Administrator
Registrovan: 01.10.2007
Komentari: 562
Web

Amir Porić piše:

Selam
Hoču da vjerujem (a Safet če to i potvrditi,sigurno)da nije dobio navodila ,da zatvara teme.
Mislim da je malo pretjero sa zatvaranjem.

Drugog dokaza osim svoje riječi nemam.

Ovdje bi trebalo pisati nešto pametno. Kada se čega dosjetim, pročitat ćete..

Jock tu!

#5 20.01.2009 17:41

hasan
Efendija
Registrovan: 13.07.2008
Komentari: 145

Safet piše:

Drugog dokaza osim svoje riječi nemam.

Safete, to je dovoljno.

Te teme se među sobom prepliću i za mnoge nisu razumljive misle da je isto  Mešihat, IKC i Medžlis.

Pogotovu u Ljubljani kad su jedni uz druge i još nastupaju skoro isti ljudi u organima jedni i ist.

Trebalo je pojasniti pojme šta je šta i koje za što zadužen bilo bi manje nesporazuma.

nadam se da nisam previše promašio temu nazovimo ovo igranje pojmovima.

svako dobro

Jock tu!

#6 20.01.2009 20:34

SultaNEmir
Beglerbeg
Web

@hasan
ovo je ionako podforum IGRALIŠTE, neboj se hasane nikoga, da je i safet pravi da objavi one 4 ostavke one četvorice ovdje na ovoj stranici ja bi mu onda vjerovao da nije mito u pitanju? A dobar je sa gosopodom pa neka bar zatraži da ih pročita? Dobro reče neki dan hafiz Bugari u Zagrebu onaj ko nije osudio Izrael bar riječima i ono što najmanje može da učini da svojim prisustvom pokaže svoje nezadovoljstvo?
Očekivao sam i BOŠNJAK, da organizuje proteste neznam zašto to mora biti vjerska organizacija?
Izaće USKORO, ako neko opsuje nedaj Bože našega nooga TITU ide 6 mjeseci u zatvor, ne na goli otok ili eto Zenica bliže je?

Jock tu!

#7 21.01.2009 09:39

Safet
Administrator
Web

SultaNEmir piše:

...da je i safet pravi da objavi one 4 ostavke one četvorice ovdje na ovoj stranici ja bi mu onda vjerovao da nije mito u pitanju

Ovakve gluposti još nisam pročitao. Tvoj jezik je često brži od pameti. Pripazi na njega, ti koji živiš za islam. Nije dobro iznositi neistine. prijatelju dragi, ne trebaš ti meni vjerovati, ti se samo drži pravilnika ovog foruma.

Jock tu!

#8 27.01.2009 22:16

Mirso S
Početnik
Registrovan: 31.12.2008
Komentari: 7

selam svim bosnjacima i svima clanovima IZ u Republici Sloveniji. Mnogi me poznate i vjerujem da ste upoznati sa dugogodisnjom mojom aktivnoscu u dzematu Ljubljana. No, poznato je vrhu IZ i malom broju clanova te iste zajednice da sam ja jedan od cetvorice izabranih clanova odbora podnijo ostavku na za mene nekorektan i netransparentan rad u nasem dzematu. Evo vam jedan dio kako sam zapoceo svoju pismenu ostavku i dio kako sam je zavrsijo. Ostali tekst mozete dobiti javljanjem na moj e-mail pa cu vam proslijediti na uvid. Dugo sam cekao da se obavjeste ljudi i clanovi dzemata koji su nas birali,ali od toga nista. Jedino sto mogu reci jos je to "JAKO SAM RAZOCARAN. Vjerovao sam nekim ljudima i vodjama vise mozda nego sam sebi. Molim dragoga Boga da mi oprosti ako sam za neke stvari dizao ruku a neznajuci sta se iza brda valja. moj e-mail je mirsad.saric@gmail.com

Tekst ostavke:
....Postovani presjednice zelim da se ovo moje pismo sa razlozima zbog
cega sam ja napustijo rad u Izvrsnom odboru procita pred clanovima
odbora i pred dzematom u petak pred dzuma namazom ili da se postavi na oglasnu dasku.

Postovane dzematlije  iskreno vas selamim i zelim da vas obavjestim da
nisam vise imao snage raditi u sastavu Izvrsnoga odbora kojega ste vi
izabrali na zadnjim redovnim izborima...........

.....Tesko mi je zbog mnogih ideja koje su imali i drugi kao i ja  nisu naisle na odobravanje. Nije sreca para puna vreca ako vlada nezadovoljstvo izmedju ljudi...

Ljubljana: 04.11. 2008/ 06. Zu-l-ka'de 1429.h.

Jock tu!

#9 02.02.2009 10:47

SultaNEmir
Beglerbeg
Web

Safet piše:

SultaNEmir piše:

...da je i safet pravi da objavi one 4 ostavke one četvorice ovdje na ovoj stranici ja bi mu onda vjerovao da nije mito u pitanju

Ovakve gluposti još nisam pročitao. Tvoj jezik je često brži od pameti. Pripazi na njega, ti koji živiš za islam. Nije dobro iznositi neistine. prijatelju dragi, ne trebaš ti meni vjerovati, ti se samo drži pravilnika ovog foruma.

Hvala Safete, ako je ovo za tebe najveća glupost koju su do sada pročitao po tvoje sam ja naveći glupak kojega si do sada sreo, čuo, vidio znači tebe se nesmije ništa ni pitati odma se krši pravilo foruma? Možda za tebe bi bilo pametnije da ono što ti se ne sviđa obrišeš nego da ti kao admin vređaš ljude članova svoga foruma? Meni je dovoljno da mi kažeš da sam nepoželjan na ovome forumu i vjeruj mi da nikada niti komentara neću dodati više, mene nemoraš banovati ili kao salahadina davati a hlađenje, ja sam razuman insan i vjeruj čovjek od riječi!
Svako dobro svima!

Jock tu!

#10 02.02.2009 15:19

Safet
Administrator
Web

SultaNEmir piše:

Safet piše:

SultaNEmir piše:

Hvala Safete, ako je ovo za tebe najveća glupost koju su do sada pročitao po tvoje sam ja naveći glupak kojega si do sada sreo, čuo, vidio znači tebe se nesmije ništa ni pitati odma se krši pravilo foruma? Možda za tebe bi bilo pametnije da ono što ti se ne sviđa obrišeš nego da ti kao admin vređaš ljude članova svoga foruma? Meni je dovoljno da mi kažeš da sam nepoželjan na ovome forumu i vjeruj mi da nikada niti komentara neću dodati više, mene nemoraš banovati ili kao salahadina davati a hlađenje, ja sam razuman insan i vjeruj čovjek od riječi!
Svako dobro svima!

Jesli li ti ti malo uvrijeđen? Nakon što ti meni inputiraš mito, ne znam što si očekivao da ćeš od mene pročitati. Ti i tebi slični možete meni pisati da me netko podmićuje, da radim po nalogu naredbodavaca, da dobijam telefone sa napucima što i kako da radim... sve je to OK, zar ne? I ja kao administrator to moram trpjeti. Zar si ti to tako zamišljaš istinu i "odmotavanje klupčadi"? Ako ti meni otvoreno kažeš da ti se čini da je mito razlog za zatvaranje tema, onda je tebi imam pravo otvoreno reći da pišeš gluposti i neistine.

Jock tu!

Podnožje